ponedjeljak, 7. veljače 2011.

PIKADO -KOREKCIJA BACANJA

Kako bi korigirali svoje bacanje, potrebno je najprije dobiti relevantne rezultate, na osnovu kojih je moguće krenuti u korekcije. Za to je potrebno izvršiti kontrolu bacanja treningom 100 x T20. No prije početka ovog treninga potrebno je ploču podijeliti na lijevu i desnu stranu. Za to će biti potrebno uzeti gumicu i nategnuti je preko špiceva koje ćete zabiti u felgu, točno iznad sredine polja 20 i ispod polja 3. A ako imate ploču za steel darts, zakvačite gumicu za žice broja 3 i 2 od broja 20. Podesite gumicu da prolazi točno preko centra kako bi rezultati bacanja mogli biti što točnije obračunati.

Započnite sa gađanjem u centar polja T20 (crvena točkica na zapisniku). Najbolje je da netko drugi vodi zapisnik dok vi bacate jer ćete se tako moći koncentrirati isključivo na precizan pogodak. Ukoliko to nije slučaj, najbolje je da zapisujete rezultat svakog drugog bacanja, jer će vam nakon zapisivanja opasti koncentracija. Dakle nakon pogotka u određeno polje, zabilježite to crticom u zapisnik, te nakon 100 bacanja zbrojite rezultate i unesite ih u tabelu. Cilj je dobiti brojeve što manjih vrijednosti. No rezultat će vam sigurno pokazati u kom smjeru tendirate, odnosno što bi trebali korigirati.
Rezultat korekcije ne smije biti ciljanje u točku ispod ili iznad željene mete, već bi trebalo pokušati korigirati tehniku bacanja kako bi strelica letila ravnije i češće u željeni cilj.
Na primjeru koji vidite, očito je da su bacanja pretežno završavala u gornjem lijevom dijelu. Najbolji rezultati su kada imate ujednačen broj lijevih i desnih, te onih iznad i ispod T20, a naravno bez onih u 5 i 1. 




izvor:http://www.pk-romano.hr

2 komentara:

Mara26 kaže...

panta brate sve je to ljepo i krasno al de uspori malo, ne moras postat sve sto si naso u jednom danu, brzo ce ti ponestat materijala...

PANTA kaže...

heeh ma bitno da je to tu pa nek se vidi...
nadam se da si nasao sta korisno;)